Lichte houtsoorten Panel

beeldende therapie

Beeldende therapie is een ervaringsgerichte therapievorm waarbinnen er minder belang wordt gehecht aan praten en meer aan het proces dat ontstaat binnen het beeldend vormgeven. 

Deze therapie neemt andere vormen aan bij elke begeleiding. Zo kunnen we je verhaal en je beleving uitschilderen, beelden of tekenen zodat er andere invalshoeken ontstaan en nieuwe manieren van verbinding. Maar ook ervaringsgericht werken behoort tot de mogelijkheden zoals bv letterlijk oefenen met het innemen van ruimte, uit je comfortzone stappen of er juist eindelijk eens in met de nodige zorg en compassie. 

Het maken van Paper Craft Art

In het traject maak ik graag gebruik van de dankbare combinatie tussen ACT (acceptence and commitment therapy) en beeldende vaktherapie. Dit wel zeggen dat er binnen het traject ruimte is om op een beeldende manier stil te staan bij begrippen zoals:

afstand nemen van je gedachten en gevoelens

meer aanwezig zijn in het hier en nu

acceptatie 

Waardevol en betekenisvol leven

Psychologische veerkracht 

Beeldend vormgeven is mijn tweede natuur, het raakt en voelt zo dichtbij mezelf, vaak zoveel authentieker dan het rationele spreken. Het beweegt veel in mij wanneer ik samen met een cliënt verbinding aanga in dit proces.